Fier op ons bier

Unesco erkent Belgische biercultuur

Unesco heeft op 30 november 2016 de Belgisch biercultuur officieel erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Belgisch bier, de brouwerijen en de biercultuur in België zijn zo intens verweven met de samenleving dat het ook onlosmakelijk deel is geworden van de Belgische identiteit. Belgische bieren verbinden Vlamingen, Walen en Brusselaars in een gemeenschappelijke eigenheid. Unesco heeft die unieke connectie tussen bier en België nu ook officieel erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Lees meer

unesco en onze Belgisch bier

Heel de wereld is fier op ons bier. Nu wij nog.

Je hoeft maar naar het buitenland te gaan en mensen klampen je bijna aan om te zeggen hoeveel ze van Belgisch bier houden. De rijke traditie, de smaak en het vakmanschap van het Belgische bier worden wereldwijd geprezen. En om dit te aan te tonen, zijn we op zoek gegaan naar verhalen van Belgische bierliefhebbers in het buitenland. Ontmoet Chris, Tina en Cécile.
Met zoveel buitenlandse trots willen we nu ook in ons eigen land onze fierheid aanwakkeren voor het Belgisch bier, zodat alle Belgen zich achter dit product van wereldklasse kunnen scharen.

Neem ook een kijkje op facebook.com/fieroponsbier.

 

Fier op ons Bier | www.facebook.com/fieroponsbier | info@fieroponsbier.be © VLAM