Fier op ons bier

Evenementen

Nieuwsgierig naar de evenementen die de federatie van Belgische Brouwers organiseren? Hieronder kan je ze allemaal terugvinden. Een waaier aan onvergetelijke momenten waarbij we extra fier worden op ons Belgisch bier! Hou deze pagina in de gaten voor aankomende evenementen.

Samen naar Belgian Beer Weekend

Van 1 tot en met 3 september 2017

Het eerste weekend van september zijn hoogdagen voor bierliefhebbers, want dan vindt ieder jaar opnieuw het Belgian Beer Weekend plaats. De Brusselse Grote Markt transformeert zich in één grote toog met meer dan 400 bieren uit 44 brouwerijen. Dit weekend is een initiatief van de nationale brouwersfederatie, Belgische Brouwers.

Belgisch bier is de voorbije jaren uitgegroeid tot een wereldmerk. Zo’n bloeiende sector verdient een mooi visitekaartje, meer nog een paleis. Dat wordt Belgian Beer World dat in 2019 zijn deuren opent in de vroegere Brusselse Beurs. Ondertussen reist het Belgian Beer Weekend de landsgrenzen over, het bier achterna. In Japan lokte het bierfestival al 200 000 bezoekers, verspreid over verschillende steden.


Vorige editie   Praktische info

Belgian Beer Week end

Vrijdag 4 augustus was de feestdag der feestdagen: International Beer Day!

Vrijdag 4 augustus 2017

Deze wereldwijde ode aan het heerlijke gerstenat is een bijzondere dag, zeker in België.

We vierden International Beer Day met onverdeelde fierheid op de meeste gepaste wijze mogelijk: door samen te genieten van een goed glas Belgisch bier (ah ja! 😊 ).


International Beer Day 2017

UNESCO overhandigt certificaat van de registratie van de biercultuur in België als immaterieel cultureel erfgoed

19 mei 2017

Nadat UNESCO de biercultuur in België vorig jaar op 30 november in de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid had opgenomen, overhandigde Paolo Fontani, Directeur van het UNESCO-verbindingsbureau in Brussel, op 19 mei in het stadhuis van Brussel het daarbij horende certificaat aan de ministers Isabelle Weykmans, Alda Greoli en Sven Gatz, bevoegd voor Cultuur in respectievelijk de Duitstalige, Franse en Vlaamse Gemeenschap en Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bevoegd voor het immaterieel cultureel erfgoed. Ze toonden zich verheugd over deze erkenning dat wereldwijd hoog gewaardeerd wordt.

Ook heel wat Belgen toonden dat ze fier zijn op ons bier en onze Belgische biercultuur!

Op 5 augustus vierden we International Beer Day!

5 augustus 2016

We riepen heel de wereld op om International Beer Day in stijl te vieren: met Belgisch bier! In tientallen wereldsteden werd er telkens om 18 uur lokale tijd -in de tijdzones voorafgaand aan de onze- getoost met onze Belgische trots. Met natuurlijk een hoogtepunt in ons land waar er om 18 uur volop getoost werd op en met Belgisch bier in cafés, op terrasjes, bij vrienden, thuis,... Heel wat van die toosts werden gedeeld op sociale media met #fieroponsbier, #fiersdenosbieres en #proudofbelgianbeers.

Alles was te volgen op de Facebookpagina Fier op ons Bier.

International Beer Day

Samen naar Apéro National

7 maart 2015

Tijdens Apero National, de vooravond van internationale vrouwendag, maakten heel wat horecazaken vrouwen het hof door hen te trakteren op heerlijk Belgisch bier.

Naast een fris biertje, konden vrouwen ook kiezen voor een variant die het dichtst aanleunde bij hun favoriete smaak aan de hand van een smaakwijzer. Deze handige schijf vertaalt namelijk smaakvoorkeuren. Zoet, bitter, fruitig of iets er tussenin worden gelinkt aan verschillende biertypes. Op Apero National toostten ze dus met een bier volledig naar eigen smaak.


Lees meer...

Apéro National
Fier op ons Bier | www.facebook.com/fieroponsbier | info@fieroponsbier.be © VLAM